Ljubljenčki


STOJALA ZA PASJE POSODE

Zakaj stojala za posode?
Stojala s posodami različnih višin za hranjenje psov predvsem omogočajo lažji in manj boleč in manj naporen dostop do hrane, ki pozitivno vpliva na vratni predel in naprej proti hrbtenici psa. Dolgoročno gledano je drža psa lahko bolj pravilna.
Naslednja prednost je, da naše posodice ne drsijo saj so iz kompaktnega materiala, hkrati pa tudi silikonske blazinice na dnu onemogačijo zdrs.
Pri psih, ki se iz večje višine »zapodijo« v posodo na tleh, so tudi tla okoli posode posledično bolj umazana.
Zgodnje študije so kazale tudi na manjšo napihnjenost v trebuhu po hranjenju, a so nekatere kasnejše odkrile tudi dodatno napihnjenost, odvisno od vsakega posameznega psa, zato svetujemo, da svojega ljubljenčka pozorno spremljate prvih par tednov hranjenja iz povišane posode.

Pa dober tek vašemu kosmatincu želimo.
 

KLASIČNA OBLIKA – OPIS STOJALA IN MATERIALA
Klasična naravna barva bukovega lesa se lepo poda k stojalu na osnovi pručke v »x« prekrižani obliki, ki omogoča razrez dveh lukenj, eno za hrano, drugo pa za posodo.   z vodo
Za izdelavo uporabljamo najbolj kakovostne vlagoodporne bukove vezane plošče,
debeline 15mm.

Vezane plošče se izdelujejo iz bukovega luščenega furnirja, ob uporabi lepil z nizko vsebnostjo formaldehida v razredu E1 ali celo E1/2, ki ustreza CARB certifikatu.
V naših stojalih se uporablja najboljša kakovost bukovih vezanih plošč razreda B/B, s prostorninsko maso: 800 kg/m3.
Obliko je zasnoval Andrej Kajzer in je patentno zaščitena na nivoju EU.

Trgovina


SODOBNA OBLIKA – OPIS STOJALA IN MATERIALA                                                             
Sodobno obliko je Andrej Kajzer zasnoval na podlagi želja in potreb slovenskih lastnikov psov, mladih družin po letih ali srcu, ki velikokrat živijo v stanovanjih ali hišah s sodobnimi arhitekturnimi trendi.
Stojala so narejena iz kompakt plošč, ki so visokokakovostne plošče z izjemno odpornostjo na različne zunanje vplive, predvsem na površinske poškodbe (praskanje, tolčenje, luščenje) in dolgotrajno izpostavljenost vlagi, zato so idealne za stojala za pasje posode.
Za izdelavo naših stojal uporabljamo plošče tip CGS v skladu z ON EN 438, ki so v skladu z ÖNORM B 3800/Part 1 B1, z emisijskim razredom E1 in prostorninsko maso 1450 kg/m³.

Trgovina


 

ZAKAJ STANDARD IN PLUS VELIKOSTI POSOD
Klasične oblike stojal so v vseh petih velikostih na voljo v STANDARD in PLUS različici. Gre za isto višino stojala, a z možnostjo naročila večje posode. STANDARD pomeni, da vsaka velikost psa ima predvideno tudi standardno velikost posode.  Pri različnih pasmah je možno, da je pes nekoliko nižji, a ima večjo maso, poje več hrane in posledično potrebuje večjo posodo. Če je vaš pes tak, poglejte tudi velikosti PLUS posod v opisih izdelkov.
V klasični izvedbi je na voljo vseh pet stojal v STANDARD in PLUS obliki (S, M, L, XL in XXL), medtem ko pa sodobna izvedba, zaradi oblike konstrukcije, nima XXL PLUS izvedbe.


IME VAŠEGA LJUBLJENČKA NA STOJALU
Pri izbiri stojala se ob nakupu v naši trgovini lahko odločite za dodatek TISK IMENA in vam ob doplačilu 4,99€, na stojalo natisnemo ime vašega psa.

 

VIŠINE STOJAL ZA PASJE POSODE

Spodnja razpredelnica je le vodilo. Znotraj pasme so še vedno razlike, razlike so tudi pri samcih in samicah in podobno. Priljubljeni in prikupni mešančki pa so tako ali tako svoje poglavje.
Zato priporočamo, da svojega psa izmerite do ramen (kot na sliki) in ob tem še upoštevate vse posebnosti pasme in tudi svojega kosmatinčka.

 

 

 

OZNAKA VELIKOSTI

VIŠINA POSODE (cm)

VIŠINA RAMEN PSA (cm)

PRIMER PASME

S

7

18-33

čivava, maltežan, pekinezer, yorkshirski terier

M

14

30-50

Border Collie, staffordshirski terier, French bulldog

L

22

44-60

zlati prinašalec, avstralski ovčar, nemški ovčar

XL

28

54-69

Bobtail, Hovawart, Rottweiler

XXL

50

65+

afganistanski krt, mastiff, novofundlandec